Sneller typen

Het is een feit: het typediploma is nog altijd een ondergewaardeerd document. Dit geldt zeker voor de mensen die volgens het 10-vinger-blind-systeem hebben leren typen. Zij kunnen een snelheid bereiken tot zeker 300 aanslagen per minuut. Dat zijn heel wat meer woorden dan het gemiddelde van een administratief medewerker.

Een typist van het kaliber 10-vinger-blind kijkt niet naar het toetsenbord en hoeft ook feitelijk niet naar zijn scherm te kijken, maar naar de input. De tekst op papier, of de woorden in zijn hoofd. Het is een positieve eigenschap om blind te kunnen typen, maar ik moet de eerste werkgever nog tegenkomen die daar waardering voor heeft. Waar blijven de echte managers?

Anyway, er is online (natuurlijk weer online, tegenwoordig is alles online, zelfs koken) een typecursus. Het is meer een test om te kijken of het nog goed zit met je snelheid en niet te vergeten, je gemaakte fouten, die je vaak tijdens het typen snel corrigeert. Het is natuurlijk de bedoeling dat EN je snelheid hoog is EN je foutpercentage laag is.

Ohh en zie je dat liggend streepje op de toets ‘J’? Ook op de letter ‘F’ voel je zo’n streepje. Een medewerker met een 10-vinger-blind typediploma kan daarmee blindelings zijn beide handen op het toetsenbord plaatsen. De wijsvingers komen dan automatisch terecht op de de toetsen ‘F’ en ‘J’. Met de overige vingers worden de letters ‘A, S, D’ en ‘K, L’ plus ‘:’ bezet.

Testen kan via Ticken. Klik hier

Succes!!

Active in ICT