TOPdesk, Service Management Simplified

In het verleden was ik applicatiebeheerder van het uitgebreide softwarepakket van TOPdesk. Dit uit modules bestaande pakket kent twee versies: Professional en Enterprise. Laatstgenoemde bevat alle modules. Zo treft u daarin onder andere een barcodemodule en een Enquêtemodule aan. Beide versies kunnen de TOPdesk app en de module Wijzigingenbeheer bevatten.

Ondanks de grootte van het totale pakket (u kunt bijvoorbeeld onder licentie een set van modules afnemen, waarmee u veel meer ‘grip’ krijgt op de afhandeling van storingen) zal het u tijds- en geldbesparing opleveren. Bij het oplossen van storingen wordt er namelijk gezamenlijk kennis opgebouwd en zo kan ‘Ad hoc’ werken verbannen worden.

Men kan bij TOPdesk een demo en zelfs een account aanvragen om zelf te oefenen in een testomgeving. Alles draait immers ‘in the cloud’ en ook op uw smartphone kunt u probleemloos naar uw meldingen kijken of zelfs een nieuwe storing opgeven. Vele grote bedrijven, ook hier op Curaçao, draaien inmiddels naar volle tevredenheid op TOPdesk!

Active in ICT