True colors of Banda Bou

De kleurenpracht op Curaçao kan verbazingwekkend zijn. Het ligt er vaak aan op welk tijdstip je een foto maakt. Vroeg in de ochtend of in de namiddag levert doorgaans een beter kleurenscala op, dan midden op de dag. En dan die hitte er bij! De kleuren worden fletser, maar zelfs een filter kan er nog wat leuks mee doen. En met al die apps op de smartphone is fotografie meer kunst geworden dan vroeger.

Ik was een keertje gaan kijken in het onwijs vervallen object ‘Coral Cliff Hotel’. Het staat bij mijn weten nog steeds te koop, maar de termieten hebben werkelijk waar beslag gelegd op zeker 25% hout. Het ziet er niet uit en de bomen en planten woekeren ongehinderd door. Maar als je zo rondkijkt, een wenteltrap oploopt en plotseling de zee in de verte ziet, denk je ‘ach, wat een mooi plaatje weer’!

Het schijnt zo te zijn dat de frequentie van de eye-movements van een fotograaf (ook al rijdt hij rond, wandelt, of fietst) hoger is dan die van doorsnee burgers. Dus het constant zoeken naar een balans in een bepaald beeld. Gek kun je er van worden! Schrijven met licht, maar ook kaderen, afsnijden en de juiste belichting. Zo kan de hobby fotografie uitgroeien tot iets moois!

Photography