‘When the Sun goes down’

Als je permanent op Curaçao aan de kust zou wonen, kun je waarschijnlijk elke dag een andere zonsondergang ervaren. Dat is tenminste mijn indruk nadat wij in 2012 emigreerden. Ook elders op het eiland worden bijna dagelijks mooie zonsondergangen aanschouwd. De ene keer met een gevarieerd wolkendek, de andere keren met wat nevel bewolking, of zelfs bijna niets. Op zulke avonden heb je kans dat de zee de zon mooi opslokt, zoals op bovenstaande foto is te zien.

Ben je tijdelijk hier (vakantie), maak dan een paar avonden wat foto’s van onze grootste vriend: De Zon! De avonden zijn prachtig en gevarieerd en met een heerlijke fles wijn plus wat lekkers kun je er een leuke avond van maken. Ik krijg er zowat zelf zin in. Zo is strand Parasasa dichtbij (naast het gesloten Mariott Hotel) voor mensen die in Willemstad overnachten. Je kunt er met de auto goed komen. Stoelen, spullen en fotocamera uitladen en genieten.

Voor de fotoliefhebbers onder ons: de foto is een sterke deelvergroting. Daardoor gaat de ‘korrel’ opspelen en oogt het minder fraai. Ik zorg binnenkort voor een actueel exemplaar en vervang deze korrel-foto. De nieuwe foto ga ik maken met mijn ‘oude’ Canon 40D (+ mijn Canon 70-300 mm L-lens). Wordt vervolgd!

‘When the Sun goes down’, YouTube

 

Photography
Tags: ,