Bomen en planten voor uw tuin

U heeft een tuin, maar geen bomen of planten en u ziet graag wat extra groen. Een paar betaalbare Washington palmen er bij, maar wacht eens even… u heeft geen pickup! Dat is geen probleem voor mij. Samen met u gaan we groen ‘shoppen’ bij Exotische Tuinen en kiezen twee of drie leuke palmen uit. De volgende dag zijn ze uitgegraven en kan een loader ze netjes in mijn pickup leggen. Die rollen er niet uit!

Daags van te voeren heb ik de gaten op de juiste locaties gegraven of zelfs uitgehakt. Hier op Grote Berg is kliphakken trouwens gewoon aan het worden, maar een nieuwe palm heeft nu eenmaal een groot gat nodig. Daarbij zijn een paar zakken potgrond onontbeerlijk te noemen. En water, heel veel water! Elke dag zeker een emmer (12 liter), want vele haarwortels raken beschadigd bij het uitgraven bij het tuincentrum en uitdroging kan zo snel plaats vinden.

De bomen, mits klein genoeg gekocht, zijn enigszins tilbaar (maximaal 100 kilogram), maar al rollend krijg ik ze vanuit mijn pickup op een gereedstaande kruiwagen. Het planten kan beginnen! En een maand later kom ik nog eens kijken om te zien hoe de palm aanslaat. Onze palmen staan er alweer drie jaar en zijn werkelijk waar vreselijk hard gegroeid. Ze redden zich prima!

Algemeen Working
Tags: ,