Hoog waterverbruik? Schakel iWork4u2 in!

U vraagt zich misschien wel vaker af: ‘Waarom is ons waterverbruik zo hoog?’ Ik heb het dan over een maandgemiddelde van 15 kubieke meter of meer en dat is voor een gemiddeld gezin aan de behoorlijk hoge kant. Natuurlijk zijn er verschillende oorzaken aan te wijzen voor zoveel waterverbruik, zoals: (te?) vaak douchen, tuin extra veel water geven, hogedrukreiniger vaak gebruiken en meer dan 10x per week de wasmachine laten werken.

Wij hadden er als klein gezin wel degelijk last van: vorige maand 25 kub en vanmorgen de nieuwste factuur van Aqualectra ontvangen: 13 kub! Dat scheelt een lieve 12.000 liter water. Ik heb lange tijd ‘gesis’ gehoord in het inwendige van een watercloset. Daar waar apparatuur aangesloten werd via een Wavin snelkoppeling op de waterleiding (blauwe koppelingen, bedoeld voor de witte aluminiumleiding. En de druk van het aangeboden water was voorheen veel te hoog.

Het blijkt nu overduidelijk dat de koppeling er niet goed tegen kon: die liet water doorsijpelen en het is daarnaast ook mogelijk dat er nog veel meer koppelingen, verwerkt in de betonnen funderingsvloer, langdurig water lekten. Zo’n lek kun je niet eenvoudig opsporen en de oplossing is even simpel, als wel doeltreffend: schakel iWork4u2 (6799552) in en ik monteer een reduceerklep in de aanvoerleiding, test de druk uit en ‘klaar is kees’!

Kosten: Nafl 195,- all in (inclusief O.B.). Deze aanschafkosten kunt u in 2 tot 4 maanden terugverdienen.

Algemeen Installeren Working